Od Was

Cytuję dosłownie jak Małorzata to napisała w naszej grupie na Facebook'u:

Przepis sprowadzony.
Mały błąd sie wkradł:
1 łyżka soli kłodawskiej na 1 litr wody.
Masz:
- nadciśnienie
- anemię
- kłopoty z sercem
- chcesz oczyścić wątrobę i krew
- uzupełnić wit. C i B1
- polepszyć wzrok
Oraz wiele innych .....

Zrób zakwas buraczany i pij szklankę codziennie.
Uwaga!!!!
Ostrożnie możesz zdrowieć lub lepiej się czuć!!!!!

Z sieci:

Buraki oczyszczają krew i wypłukują kwas moczowy z organizmu. W soku znajdują się właściwe proporcje sodu i wapnia co ma korzystny wpływ przy chorobach pracy serca i nadciśnieniu. Znajdziemy w nich również witaminę C i B1 (tiaminę), której niedobór objawia się między innymi osłabieniem, zaburzeniami pamięci, depresją. Kolejne istotne składniki to rubid i cez. Taki skład ma duże znaczenie w leczeniu chorób nowotworowych. W burakach występują także antycyjany i batalainy, które mają właściwości: antynowotworowe, antykancerogenne, antymiażdzycowe, przeciwazpalne i przeciwwirusowe. Hamują agregację (zlepianie się) płytek krwi, która prowadzi do zatkania naczyń krwionośnych. Obniżają kruchość naczyń krwionośnych. Polepszają jakość widzenia wzmagając ukrwienie oka i stymulując produkcję istotnej w procesie widzenia rodopsyny. Zmniejszają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego i odbytnicy. Betalainy zawarte w czerwonym buraku hamują utlenianie lipidów komórkowych i przeciwdziałają zjawisku stresu oksydacyjnego. Spożywanie produktów bogatych w betalainy, na przykład z soku buraka ćwikłowego, dostarcza organizmowi fenoplastów (kwasy fenolowe, flawonoidy) a także kwasu foliowego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz